torsdag 4. oktober 2012

Kokekunster

Jeg var så heldig og få et par kilo rips i hus og gikk lystig i gang med å lage ripsgelè
I sammen slengen ville jeg lage en ostekake til  helga, den skulle få ripsgelè lokk på toppen 
-tenker jentene på helgas hyttetur ville bli imponert over mine kokkeferdigheter da :0)

Jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke
-kokte bæra med ørlite vann
-silte den og kokte videre med sukker


Gelèen ble helt på glass og satt kaldt natta over

Etter et døgn er gelèen fortsatt ikke stiv
Fulgte ikke jeg oppskifta til punkt og prikke???

-vel jeg sparte nok litt på sukkeret, men bare litt(?)
(skal jo være så sunn liksom)
Jeg antar i alle fall at det er grunnen til at det ikke ble gelè, men saft
Pyttsann, deilig frisk ripssaft kan da varmes opp og helles over is 
---deilig dessert:)

Og ostekaka, ja den fikk lokk med masse bringebær ispedd Freias bringebærgelè ---godt det òg
Kaka smaker sikkert hærlig etter reinsdyrsgryta som vi skal ha på jenteturen vår i helga 
-hyttetur med badestamp, god mat, vin, masse skravling og mye latter


-GLÆDE MÆ:)


7 kommentarer:

  1. Jeg tror ripsen din var for moden, det må lages gele av ripsen før den blir ordentlig moden..
    Kaka så direkte nydelig ut..ennå ikke prøvd meg med et slikt lokk på ostekaka, men denne kaka er min favoritt!
    Kos dæ masse i helga, klem fra mæ;)

    SvarSlett
  2. Den kaka så kjempegod ut. Du skulle kanskje hatt litt sitron i geleen?

    SvarSlett
  3. Aldri vann i geleen! Og - en kilo sukker pr. liter saft. Det får ikke nytte at den blir søt, da får man heller ha litt mindre på skiva. Jeg er videre enig med Tovepia at bæra må tas før den er moden. Jeg plukker den som er nederst på treet til gele. I år juksa jeg litt og hadde i 2 poser Fruktpektin på 5-6 liter saft. Det gjorde susen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja hvem vet hva jeg skal skylde på? -vannet, sukkra eller modenheta. Men den bæra var nok godt moden. Får håpe det går bedre med rognebæra mi som ligger i fryseren, den er i alle fall ikke overmoden.

      Slett
  4. MMmm ingenting er som hjemmelaga- om det no vart gele eller saft ;)
    Ostekake er bare toppers og en av mine favoritta. Bringebærlokket ser veldig innbydende og elegant ut. Kos dåkker

    SvarSlett
  5. Personlig synes jeg ripssaft er mye bedre enn gele...så jeg hadde ikke vært skuffet over utfallet =) Er akkurat ferdig med å lage blåbærsaft i kveld, ble litt sukker i den også desverre - men det er nok sunnere enn annet "godteri" i allefall.

    SvarSlett
  6. Herlig med hjemmelaget! så flink du vaar som tok hand om det der og saft er ikke å forakte! Er véldig gott med ripsbärssaft till mat!

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentarer fra deg:)
-ris eller ros, alt er like velkomment!