onsdag 29. september 2010

Aldri prøvd det før

Trærne bugner av rognebær
og selv om jeg har lett tilgang på det
har jeg aldri laget rognebærgele før
Kjempeenkelt!

Her er oppskrifta:
1 kg rensede og frostbitte rognebær
1/2 kg syrlige epler skåret i biter

5 dl vann
1 kg sukker per liter avrent saft
Kok opp vannet, legg i bær og epler og kok under lokk i ca. 15 min
Hell massen i silestativ og la det renne godt av
Mål saften og sukkeret, hell tilbake i kasserollen
Tilsett sukkeret litt om gangen og rør til det er oppløst
Kok uten lokk i 10 min
Ta geleprøven:
Ha litt saft på en skål. Trekk en skje gjennom når den er avkjølt.
Flyter den sammen er den ikke ferdig, kok da litt lenger.

Som sagt kjempeenkelt
-og se så flott det ble:)

8 små glass var det jeg hadde og det var akkurat passe med gele
til å fylle dem.
Lokkene skal pyntes med en stoffbit festet med hyssing.

Prøv det da vel!! :o))