lørdag 5. februar 2011

Møljekalas

Jeg fikk refs av naboen for at jeg hadde lagt ut et bilde fra internet da jeg blogget vårt første møljekalas tidlig i januar.
Så i går kveld føk jeg rundt og fotograferte mens gubben og den gode naboen kokte mølja til fruene sine:)

Rogna er klar til å settes på kok mens leveren renses

Man må være veeeldig nøye når man renser lever
-og det er ikke alle forunt å få lov å gjøre den jobben

Fersk fin torsk fra storhavet (skrei) skal trekkes i lettsaltet vann

Kokkene sjekker om maten er ferdig

Fisk, lever og rogn med kokte poteter, rå løk, flatbrød, rødvin og aquevit
Bon appetit!

Dette må vel kalles for kortreist mat;
Fisket utenfor Senja fredag formiddag
Fra fiskebåten og rett i fiskebaljen på kaia i Kvaløyvågen fredag ettermiddag
Kjørt hjem til Kvløysletta
og tatt rett inn på kjøkkenet for å tilbredes
til et hærlig måltid fredag kveld:))

Imorgen skal vi lage kaviar, eller rettere sagt så er vi allerede igang;

1 kg. rogn skrapes ut av skinnet med en spiseskje
2 sp.skjeer salt + litt salpeter tilsettes -røres godt med mikser
Dette skal stå i 24 timer

2 dl matolje
1 sp.skje sukker
1/2 sp. skje Treeddik (røyksyre)
evt. litt mere salt -røres godt med mikser

Fordeles over i små plastbegre som fryses
Så har man deilig hjemmelaget kaviar ut over våren:)