tirsdag 1. mai 2012

Kom mai du skjønne milde

Etter noen dager med en anelse vår i luften kom vinteren tilbake for fullt:( 
Vi har et ufyselig vær med vind og snø/sluddbyger.


Godt å ha noe å sysle med innendørs i sånt vær.
Cape til bunaden er en nødvendighet her nord.
Man vet aldri om det snør eller om vi får et hint av sommer på 17. mai.

Ved å sy capet sjøl sparer jeg over 3000,- kroner.
Penger spart er penger tjent og dette får jeg vel til.
Joda, en god del småpusk er det jo. Mange små detaljer som skal på plass.
Og en bunad skal jo være riktig montert
-det er viktig!
Dette gikk riktig så bra!
Nå har jeg bare falden og litt småpusk igjen så er jeg klar til 17. mai:)
Så lyver fargen på bildene igjen -dette er cape til en grønn Nordlandsbunad og grønnfargen er mye skarpere og finere enn hva som vises på disse bildene.


12 kommentarer:

 1. Skal si det var noe til vær på 1.mai. Her er det sommerstemning.
  Så flink di er som syr selv. Fint.
  Klem, Drude

  SvarSlett
 2. Hærregud! Fløtt te Vesterålen, det regna i det minste! Bunad ja, mi blåe heng godt i skapet fordi den har krømpa, men æ kan jo få mæ kep og gå i kepe :-)

  SvarSlett
 3. Himmel og hav! Ja, den naturen, du! Plutselig i dag kom sola her, så da var det rett ut, gitt! Strikkepinnene blei litt svette... Så fint å se flott bunadssøm! Ha ei fin uke! Synnøvehilsen

  SvarSlett
 4. Så fint det blir . Jeg har sort ullsjal til min bunad. Og det hender at det er veldig godt å ha på 17 mai. Men om været da blir som i dag kan vi helst ha bikini. Vi har hatt en flott 1 mai, men d varer nok ikke. Ha en fin mai du også. Anne

  SvarSlett
 5. Ja, dette får du til. Mye penger å spare så lenge man i tillegg liker å pussle med slikt.;)) Jeg sier fysj til dette snøværet, men det er vel noe forbigående. :))

  SvarSlett
 6. Det var litt rart, jeg satt og skrev til deg mens du satt og skrev til meg. Ja, noen ganger er det rart vi bor i samme landet ang. været. Klem fra meg.

  SvarSlett
 7. Nordlandsbunaden er vakker, og du er flink som syr capet selv!!
  Huff, for et landskap du har!..her har sola skint i hele dag, så våronna er begynt:)
  Håper du får snøfrie dager fortere enn svint!!!
  klem;)

  SvarSlett
 8. Så flink du er!
  Her er det også varierende vær. Hadde tint veien bar opp til huset, men så snedde det tett i går, og der var veien hvit igjen. I dag har noe tint bort igjen.

  SvarSlett
 9. Dyktig!! Bunandssøm står det respekt av. Sånt lurevårvær er jo en del av v¨ren det også, men jammen blir man frustret av og til. Den er jo så kort alikevel så den burde ikke rotes bort på dårlig vær. Vi får håpe den ser det seslv snart. Eller er våren en "hun" ?

  Ha en super dag uansett vær.

  SvarSlett
 10. Heia..du e sannelig dyktig du!! Ja..vi har kalde dager her i nord,heldigvis er sneen dratt her hvor jeg bor..men sluddbyger og kaldt er det,brrrr!! Jeg koser meg også innendørs med mine syslerier...Her skal jeg kose meg med sømprosjekter innendørs jeg også..skal sy noen vinvesker til salgs tenkte jeg...Den var riktig tøff den dongeriveska =)Fine dager ønskes fra Elin og Engeløy

  SvarSlett
 11. Flink du er som har sydd cape til bunaden. Men det trenger vi her nord, jeg sydde jakken til min Målselv og Bardu bunad for mange år siden. Jakken er mye brukt, spes 17. mai.
  Må du ha en flott onsdagskveld:)

  SvarSlett
 12. Du må legge inn et google bilde av bunaden så folk får se grønnfargen ordentlig ;o) For det er bare en så UTROLIG fin grønntone. Æ har blå (2 stk), cape bruke æ også, men bruke ikkje sjal for æ vil at det vakre broderiet på ryggen skal vises. Og det e ekstra stas å ha sydd sjøl, lykke til videre ;o)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentarer fra deg:)
-ris eller ros, alt er like velkomment!