torsdag 14. april 2011

God påske

Det bakes, kokes, handles inn, pakkes og forberedes til påskeferien som starter imorgen.

Maten skal være hjemmelaget og god, men lettvint , gjerne alt i en gryte, så det gjelder å forberede det meste slik at man slipper å stå på kjøkkenet "halve dagen".

Bacalao, lapskaus, indisk karrigryte, varmrøkt krydderlaks med tilbehør er noe av det som står på menyen. Brød må man ha, og også litt kaker på lur sånn i tilfelle...


I fjor hadde vi et aldeles nydelig påskevær,

-deilige laange utedager med sol fra morgen til kveld, -skiturer, utelek, sosialt samvær og kos i solveggen

DRØMMEPÅSKEDet spøker for skiføret i lavlandet i år og det meldes mildvær og regn, men fjærapåske er vel heller ikke å forakte -bare vi får litt sol...


Så får vi håpe det blir tid til ei god bok og litt strikking innimellom (Marius nummer 2 er godt igang) :=)

Selvkomponerte påskekyllinger; Jeg strikka "kjegler", la opp 40 -60 makser og felte sånn her og der underveis til jeg satt igjen med 5-6 masker. Strikka så nebbet i en annen farge m/rillestrikk og felte av. Tovet på 40 grader, pyntet dem med garnrester og litt stæsj og fylte dem med vatt. Ferdig er de ca. 15-20 cm høye. Kanskje ligner de mer på mus, eller på pingviner, enn på påskekyllinger, men pyttsann, søte ble de selv om et par av dem kanskje ble litt "stor i kjeften" (nebbet) :O)Nå står de der i Gammelstua og venter på at huset skal fylles med påskeglade små og store mennesker :)


GOD PÅSKE! Påskeklem fra meg!

5 kommentarer:

 1. Herlighet de var fine, Så stolte der de står og venter på innrykk. Ja, de er en fin tid nå med ferie for nesten alle. KOs dere med klem fra meg. :))

  SvarSlett
 2. Så flotte kyllingene var! Virkelige solstråler :).

  Så godt du forbereder påsken med mat og greier. Kanskje jeg også skal gjøre det. Vi starter til vogna idag, men tilbake igjen på søndag. Da kan jeg lage til for de lange dagene. Vi griller for det meste, men litt kake kan jeg kanskje lage. Mannen jobber de tre dagene, så vi starter tilbake onsdag igjen. Normalt tar vi ferie også de dagene, men, siden vi allerede har brukt to uker i år, får det være :).

  Har også tenkt at det blir fjærapåske i år. Det er også kos. Bare vi får oppholdsvær :).

  Ønsker deg en riktig fin fin påske. Stor klem :)

  SvarSlett
 3. Kjæmpe kjække kara du har strikka. God påske.

  SvarSlett
 4. Deilig med skikkeli godt påskevær...dessverre ja, spøker det for det iår :o(
  Uansett, kos deg masse!

  Klem Anna

  SvarSlett
 5. Så flotte påskehøner:) Håper du får en fin påske:)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentarer fra deg:)
-ris eller ros, alt er like velkomment!