tirsdag 8. mars 2011

Middagstips for dem som liker fisk

Da vi hentet den siste møljemiddagen på kaia for noen uker siden fikk vi med en god del ekstra fisk som vi skar filet av.
Det er så enkelt å ta til når man har fisken ferdig i fryseren og det er sjelden vanskelig å finne på gode middagsretter med slike flotte råvarer tilgjengelig.
I forrige uke laget en rett av det jeg fant i kjøleskapet;
Fisken ble delt i passe stykker, krydret med salt og pepper og noen smørklatter på toppen
Så litt grønnsaker, paprika, løk og tomat på toppen
Rørte så 1/2 boks rømme ut i litt melk og slo over
I ovnen i ca. 30 min
Servert med kokte poteter

I dag laget jeg en tradisjonell fiskegrateng;
Kokt fisk, makaroni og løk
Laget en tykk hvitsaus med salt, pepper, revet muskat
Et egg røres inn når sausen er avkjølt
Alt blandes og has over i ildfast form
Toppes med brødrasp eller ost og stekes i ca. 40 min
Serveres med grønnsaker og potet
Jeg lager gjerne en stor posjon og fordeler i flere former som jeg fryser ned, lettvint å ta til, men husk å ta opp av fryseren kvelden i forveien!
Gratulerer til alle med vel overstått kvinnedag:))

8 kommentarer:

  1. Dette er snadder - og så kan man jo bruke det meste av fiskeslag til sånne ovnsretter. Enkelt og greit!
    Jeg bruker mye ørret (børting).
    Husker første gang jeg skulle servere ørret i wok. Ungdommen hang med geipen og var meeeget skeptisk - FØR de smakte...hehe...
    Ha en fin dag :)

    SvarSlett
  2. Så inspirerende. Idag vet jeg at jeg skal ha fisk til middag. Jeg ønsker deg en fin dag. :))

    SvarSlett
  3. Mmmm.. Blir rett og slett sulten av slike bilder :) Trur der skal vere noko torskefilet i fryseren, får sjå og grave den fram til middag!

    SvarSlett
  4. hei Kristin!
    Fant deg inne hos Glede og Alvor og liker bloggen din:) Fiskeoppskrifter blir det aldri nok av:) Legger meg til somfølger jeg:)

    Klem fra Trine:)

    SvarSlett
  5. Nam, nam for fisk!
    Når jeg bodde på innlandet i Sverige likte jeg ikke fisk...den frossne fra ICA. Nå, boende på Finnmarkskysten, gift med en fisker er fisk det BESTE jeg får.
    Kveite, uer er klare favoritter ;o)

    Klem Anna

    SvarSlett
  6. Hei,,,,så godt dette så ut,,,,fiskeretter som kan lages slik i form blir gode,,,lettvint er det jo også med alt inn i ovnen,,,,og sundt.
    Kos deg.
    Klem Anne

    SvarSlett
  7. Fisk e godt. OG mine danske barn elsker fiskegrateng....... eg lage den gjerne litt stærk

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentarer fra deg:)
-ris eller ros, alt er like velkomment!