onsdag 29. september 2010

Aldri prøvd det før

Trærne bugner av rognebær
og selv om jeg har lett tilgang på det
har jeg aldri laget rognebærgele før
Kjempeenkelt!

Her er oppskrifta:
1 kg rensede og frostbitte rognebær
1/2 kg syrlige epler skåret i biter

5 dl vann
1 kg sukker per liter avrent saft
Kok opp vannet, legg i bær og epler og kok under lokk i ca. 15 min
Hell massen i silestativ og la det renne godt av
Mål saften og sukkeret, hell tilbake i kasserollen
Tilsett sukkeret litt om gangen og rør til det er oppløst
Kok uten lokk i 10 min
Ta geleprøven:
Ha litt saft på en skål. Trekk en skje gjennom når den er avkjølt.
Flyter den sammen er den ikke ferdig, kok da litt lenger.

Som sagt kjempeenkelt
-og se så flott det ble:)

8 små glass var det jeg hadde og det var akkurat passe med gele
til å fylle dem.
Lokkene skal pyntes med en stoffbit festet med hyssing.

Prøv det da vel!! :o))



12 kommentarer:

  1. Om den smaker som den ser ut, er den nok nydelig!
    Nå er det lenge siden jeg har laget gelè av rognebær, men sånn er det når ingen andre i familien liker det...
    Synd at man ikke bruker mer av det naturen har å by på!

    SvarSlett
  2. Dette så lekkert ut, jeg elsker å lage gele, men er ikke like flink å spise den. Rognebærgele er helt nydelig til elgkjøtt og oksestek.
    Ha en fin kveld i nord :)

    SvarSlett
  3. interessant. Har aldrig smagt rognebærgele før.
    Og jeg liker å bruke naturen - den har så mye å by på som er godt og spiselig.

    SvarSlett
  4. Dette har jeg aldri prøvd, eller smakt. Virker ikke vanskelig, men er det godt? Du har iallefall vært bra flink!

    SvarSlett
  5. Sikkert veldig godt til viltgryte og lignende. Har aldri prøvd det, men burde gjort det for trærne brekker nesten ned av bær.
    Takk for tips. Kanskje jeg tar en koking i helga.

    SvarSlett
  6. Tar utfordringa!
    Har nemlig ikke prøvd å koke rognebærgele før, men nå skal det prøves:)
    Ha en flott dag.

    SvarSlett
  7. kommer heller å henter et glass hos deg.. mye enklere:))

    ha en trivelig dag.. klem :))

    SvarSlett
  8. åh det ser lekkert ut:) Det burde jeg lage, men det er vist for sent nå..Takker for fine kommentare på bloggen min. Ha en riktig fin helg:)

    SvarSlett
  9. :) Høyt henger de og sure er de :) Rognebærgele passer godt til vilt, til tross for den sure omtalen.. Flott blogg!

    SvarSlett
  10. Dette ser spennende ut. Fargen er jo så fin:)

    SvarSlett
  11. Heisann,Tusen takk for koselige ord på min side=) Dette med rognebærgelè er så spennende,i dette nyydelige høstværet skal jeg sannelig ut å sanke inn rognebær å fryse ned for å lage rognebærgeleen med din oppskrift =) Jeg synes det er såå arti med det å sanke inn og bruke det vi har i vår natur,og slik som høsten viser seg med nyydelige temperaturer,solskinn og vakre farger,måå man bare ut å sanke inn..bare å fryse ned til anledninga byr seg =)Ha en kjempefiiin helg=)

    SvarSlett
  12. Dette så sannelig enkelt ut - MÅ PRØVES- æ har bare laga en krans av rognebær....Takk for tipset!

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentarer fra deg:)
-ris eller ros, alt er like velkomment!