torsdag 6. desember 2012

Ukens fristelse

NAM! 
For ei kake!
Og det gjør ingenting at den er så rask å lage:)



Denne oppskrifta som jeg ønsker å dele med dere fant jeg i Hjemmet nr. 44/12. Ei hærlig kake som gjorde stor suksess både i en bursdag tidligere i høst og i syforeninga her om dagen.

200 g smør                                              
200 g mørk sjokolade                             
4 egg
2 dl. sukker (jeg brukte 1,5 dl)                
2 1/2 dl hvetemel                                      
1 krm salt          
Smelt smøret Brekk sjokoladen og smelt den forsiktig i det varme smøret Avkjøl noe
Pisk egg og sukker til eggedosis
Vend smør/sjokoladeblandingen inn i eggedosisen
Sikt hvetemel og vend inn i røra sammen med salt
                                       
Hell røra i rundt springform og stek i nedre del av ovenen på 200 grader i 15 min (kanskje 20 min)

Bunnen skal være bløt inni!!
Avkjøl og ha på krem
Lag gjerne bunnen dagen i forveien

Daimkrem: 

3 dl. kremfløte piskes m/1 ss kakao og 2 ss melis
Grovhakk 2 stk. doble Daim og bland forsiktig inn i kremen før den bres over kaka
Gjem litt Daim til å strø oppå til slutt og pynt gjerne med friske bær



LYKKE TIL!
Snart helg igjen -jeg ønsker dere alle ei fin adventhelg:)

1 kommentar:

  1. TAKK, den så aldeles nydelig ut, og en slik bunn kan man jo ha i fryseren...liker slik julebakst;)
    Kos dæ mot helg, klem;)

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentarer fra deg:)
-ris eller ros, alt er like velkomment!