NAM!
For ei kake!
For ei kake!
Og det gjør ingenting at den er så rask å lage:)
Denne oppskrifta som jeg ønsker å dele med dere fant jeg i Hjemmet nr. 44/12. Ei hærlig kake som gjorde stor suksess både i en bursdag tidligere i høst og i syforeninga her om dagen. |
200 g mørk sjokolade
4 egg
2 dl. sukker (jeg brukte 1,5 dl)
2 1/2 dl hvetemel
1 krm salt
Smelt smøret Brekk sjokoladen og smelt den forsiktig i det varme smøret Avkjøl noe
Pisk egg og sukker til eggedosis
Vend smør/sjokoladeblandingen inn i eggedosisen
Sikt hvetemel og vend inn i røra sammen med salt
Hell røra i rundt springform og stek i nedre del av ovenen på 200 grader i 15 min (kanskje 20 min)
Bunnen skal være bløt inni!!
Avkjøl og ha på krem
Lag gjerne bunnen dagen i forveien
Daimkrem:
3 dl. kremfløte piskes m/1 ss kakao og 2 ss melis
Grovhakk 2 stk. doble Daim og bland forsiktig inn i kremen før den bres over kaka
Gjem litt Daim til å strø oppå til slutt og pynt gjerne med friske bær
LYKKE TIL! |
Snart helg igjen -jeg ønsker dere alle ei fin adventhelg:) |
TAKK, den så aldeles nydelig ut, og en slik bunn kan man jo ha i fryseren...liker slik julebakst;)
SvarSlettKos dæ mot helg, klem;)