Her er oppskrifta:
1 kg rensede og frostbitte rognebær
1/2 kg syrlige epler skåret i biter
5 dl vann
1 kg sukker per liter avrent saft
Kok opp vannet, legg i bær og epler og kok under lokk i ca. 15 min
Hell massen i silestativ og la det renne godt av
Mål saften og sukkeret, hell tilbake i kasserollen
Tilsett sukkeret litt om gangen og rør til det er oppløst
Kok uten lokk i 10 min
Ta geleprøven:
Ha litt saft på en skål. Trekk en skje gjennom når den er avkjølt.
Flyter den sammen er den ikke ferdig, kok da litt lenger. Som sagt kjempeenkelt
-og se så flott det ble:) 8 små glass var det jeg hadde og det var akkurat passe med gele
til å fylle dem.
Lokkene skal pyntes med en stoffbit festet med hyssing.
Prøv det da vel!! :o))
Velkommen inn hit! Håndarbeide, interiør, turer i nære og fjerne strøk, og hverdagslige ting som opptar meg vil jeg skrive om her. Hyggelige kommentarer setter jeg stor pris på:)
onsdag 29. september 2010
Aldri prøvd det før
Trærne bugner av rognebær
og selv om jeg har lett tilgang på det
har jeg aldri laget rognebærgele før
Abonner på:
Innlegg (Atom)