
Imorgen skal jeg servere gulrotkake til fredagskaffen på jobb:)
Denne kaka har jeg bakt en gang før og den er kjempegod!
Oppskrifta har jeg funnet på klikk.no
Gulrotkake med ostekrem:
6 egg
3,75 dl. sukker (jeg bruker 3 dl.)
5 dl. hvetemel
4 ts. malt kanel
3 ts. natron
1,5 ts. vaniljesukker
1,5 dl. nøytral olje el. smeltet smør
6 dl. revne gulrøtter
150 g. hakkede valnøtter
150 g. rosiner (jeg bruker 100 g. grovhakket kokesjokolade)
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, kanel, natron og vaniljesukker.
Tilsett det tørre i eggedosisen vekselvis med oljen, rør forsiktig inn gulrøtter, valnøtter og rosiner (sjokolade).
Stekes i liten langpanne ved 175 grader i ca. 35-40 min.
Lag ostekrem av 200 g. kremost (mandarin/ananas eller naturell), 200 g. melis.
Røres glatt og luftig og strykes over avkjølt kake.
6 egg
3,75 dl. sukker (jeg bruker 3 dl.)
5 dl. hvetemel
4 ts. malt kanel
3 ts. natron
1,5 ts. vaniljesukker
1,5 dl. nøytral olje el. smeltet smør
6 dl. revne gulrøtter
150 g. hakkede valnøtter
150 g. rosiner (jeg bruker 100 g. grovhakket kokesjokolade)
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, kanel, natron og vaniljesukker.
Tilsett det tørre i eggedosisen vekselvis med oljen, rør forsiktig inn gulrøtter, valnøtter og rosiner (sjokolade).
Stekes i liten langpanne ved 175 grader i ca. 35-40 min.
Lag ostekrem av 200 g. kremost (mandarin/ananas eller naturell), 200 g. melis.
Røres glatt og luftig og strykes over avkjølt kake.
Ups!! Mens jeg skriver oppskrifta kommer jeg på at jeg har glemt å ha smør i.
Men pyttsann, kaka ble kjempegod uten
--og der sparte vi noen få kalorier..
Men pyttsann, kaka ble kjempegod uten
--og der sparte vi noen få kalorier..
Da er halve kaka pakket og klar til å tas med på jobb imorra
(vi er bare 6 stykker i vår lille Satellitt),
og resten skal i fryseboksen.
(vi er bare 6 stykker i vår lille Satellitt),
og resten skal i fryseboksen.