Da vi hentet den siste møljemiddagen på kaia for noen uker siden fikk vi med en god del ekstra fisk som vi skar filet av.
Det er så enkelt å ta til når man har fisken ferdig i fryseren og det er sjelden vanskelig å finne på gode middagsretter med slike flotte råvarer tilgjengelig.
I forrige uke laget en rett av det jeg fant i kjøleskapet;
Fisken ble delt i passe stykker, krydret med salt og pepper og noen smørklatter på toppen
Så litt grønnsaker, paprika, løk og tomat på toppen
Rørte så 1/2 boks rømme ut i litt melk og slo over
I ovnen i ca. 30 min
Servert med kokte poteter
Så litt grønnsaker, paprika, løk og tomat på toppen
Rørte så 1/2 boks rømme ut i litt melk og slo over
I ovnen i ca. 30 min
Servert med kokte poteter
I dag laget jeg en tradisjonell fiskegrateng;
Kokt fisk, makaroni og løk
Laget en tykk hvitsaus med salt, pepper, revet muskat
Et egg røres inn når sausen er avkjølt
Alt blandes og has over i ildfast form
Toppes med brødrasp eller ost og stekes i ca. 40 min
Serveres med grønnsaker og potet
Laget en tykk hvitsaus med salt, pepper, revet muskat
Et egg røres inn når sausen er avkjølt
Alt blandes og has over i ildfast form
Toppes med brødrasp eller ost og stekes i ca. 40 min
Serveres med grønnsaker og potet
Jeg lager gjerne en stor posjon og fordeler i flere former som jeg fryser ned, lettvint å ta til, men husk å ta opp av fryseren kvelden i forveien!
Gratulerer til alle med vel overstått kvinnedag:))
Dette er snadder - og så kan man jo bruke det meste av fiskeslag til sånne ovnsretter. Enkelt og greit!
SvarSlettJeg bruker mye ørret (børting).
Husker første gang jeg skulle servere ørret i wok. Ungdommen hang med geipen og var meeeget skeptisk - FØR de smakte...hehe...
Ha en fin dag :)
Så inspirerende. Idag vet jeg at jeg skal ha fisk til middag. Jeg ønsker deg en fin dag. :))
SvarSlettMmmm.. Blir rett og slett sulten av slike bilder :) Trur der skal vere noko torskefilet i fryseren, får sjå og grave den fram til middag!
SvarSlettDette høres godt ut:)
SvarSletthei Kristin!
SvarSlettFant deg inne hos Glede og Alvor og liker bloggen din:) Fiskeoppskrifter blir det aldri nok av:) Legger meg til somfølger jeg:)
Klem fra Trine:)
Nam, nam for fisk!
SvarSlettNår jeg bodde på innlandet i Sverige likte jeg ikke fisk...den frossne fra ICA. Nå, boende på Finnmarkskysten, gift med en fisker er fisk det BESTE jeg får.
Kveite, uer er klare favoritter ;o)
Klem Anna
Hei,,,,så godt dette så ut,,,,fiskeretter som kan lages slik i form blir gode,,,lettvint er det jo også med alt inn i ovnen,,,,og sundt.
SvarSlettKos deg.
Klem Anne
Fisk e godt. OG mine danske barn elsker fiskegrateng....... eg lage den gjerne litt stærk
SvarSlett